Politie lost waarschuwingsschoten in Driebergen na lange achtervolging

Gepubliceerd: Maandag 3 Oktober 2022 18:45
Laatst bijgewerkt: Maandag 3 Oktober 2022 18:48

DRIEBERGEN -RIJSENBURG - De politie heeft maandagochtend een verdachte aangehouden bij de afrit van de A12 bij Driebergen. De aanhouding kwam tot stand na een lange achtervolging over de snelweg vanuit het oosten van het land. De politie meldt dat dit gebeurde naar aanleiding van een incident ,,met mogelijk een vuurwapen".

Maandagochtend rond 07.15 uur vond in het Duitse Wesel een carjacking plaats waarbij mogelijk gebruik is gemaakt van een vuurwapen. De Duitse politie zette een opsporingsbericht ook bij de Nederlandse politie uit omdat het zeer goed mogelijk was dat de verdachten richting Nederland reden.

Rond 09.00 uur zagen agenten in Oost-Nederland de auto, die opvallende kenmerken heeft, rijden en zetten de achtervolging in. Ook volgden twee politiehelikopters de vluchtende auto vanuit de lucht. Bij de afrit A12 Driebergen kwam de auto tot stilstand nadat hij in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden.

Getuigen vertelden dat de twee inzittenden er te voet vandoor waren gegaan. Eén inzittende werd gesignaleerd door de politie en kon, na het lossen van waarschuwingsschoten, aangehouden worden. Deze verdachte is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in verband met verwondingen als gevolg van de aanrijding. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis gebracht.

Naar de tweede verdachte is met man en macht naar gezocht. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk is, stopte er enige tijd geen treinen op station Driebergen-Zeist. De Hoofdweg in Driebergen is enige tijd afgesloten geweest omdat daar de gestolen auto stond.

De tweede verdachte is nog altijd voortvluchtig. Volgens getuigen droeg de man een rode joggingbroek en heeft hij lichtgetinte huid en kort donker haar.

De politie rukte maandagochtend uit met onder meer twee politiehelikopters. Samen met grondpersoneel werd naar de verdachten gezocht. Hierbij losten agenten een waarschuwingsschot. Ook werd een een Burgernetactie uitgezet, waarin werd opgeroepen de verdachte niet zelf te benaderen.

Tips kunnen worden doorgegeven via 112. (Foto's: Kees van Kooten)