Café Baba gesloten na horecacontrole in Veenendaal

Gepubliceerd: Maandag 12 September 2022 20:46
Laatst bijgewerkt: Maandag 12 September 2022 20:47

VEENENDAAL - Café Baba aan de Tuinstraat 19 zijn tijdens de controle van afgelopen vrijdag hard- en softdrugs en steekwapens aangetroffen. Ook was het pand niet brandveilig. Dat heeft de gemeente Veenendaal maandag bekend gemaakt.

Voor burgemeester Gert-Jan Kats waren dit redenen om dit horecabedrijf per direct te sluiten. De sluiting zal ook gevolgen hebben voor de afgegeven vergunningen. Het is onbekend of en wanneer er in het pand weer een horecabedrijf open kan zijn.

De gemeente Veenendaal voerde vrijdag een horecacontrole uit samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), UWV, Veiligheidsregio Utrecht, douane en politie. Dit deden zij bij vier bedrijven in de Tuinstraat.

Behalve de drugs- en wapenvondst bij Café Baba leverde de controle nog andere resultaten op. Een aantal bedrijven moet hun installaties laten keuren omdat deze niet brandveilig zijn. Bij één bedrijf waren de nooduitgangen geblokkeerd. Bij één bedrijf heeft de brandweer de gaskraan dichtgedraaid omdat de gasaansluiting niet veilig was. De politie heeft iemand aangehouden voor bezit of handel van drugs en het bezit van wapens. Door de NVWA zijn monsters genomen van producten die in een horecabedrijf aanwezig waren. Er wordt getest of er tabak in zit. Voor roken in een horecabedrijf kan de eigenaar een boete krijgen. De betrokken bedrijven krijgen een brief over de overtredingen die zijn aangetroffen. Binnen een bepaalde tijd moeten zij wat niet in orde is oplossen of repareren. (Foto's : Kees van Kooten)