Zoekactie gestart naar overvallers Aldi Veenendaal

Gepubliceerd: Zaterdag 8 December 2018 23:28
Laatst bijgewerkt: Zondag 9 December 2018 11:05

VEENENDAAL - Supermarkt Aldi aan het Doctor Slotemaker de Bruïnestraat in Veenendaal is zaterdagavond overvallen. Onder bedreiging met wapens maakten zij geld en sigaretten buit. De twee verdachten sloegen op de vlucht en de politie is een grote zoekactie gestart. Die concentreert zich nu op de wijk Petenbos.

In de wijk is een beschadigde auto gevonden die door de politie wordt bewaakt. Agenten zoeken met speurhonden in de wijk naar sporen en aanwijzingen die mogelijk leiden naar de verdachten. Omstreeks 19.45 uur kwamen twee gemaskerde mannen in zwarte regenpakken de winkel binnen. Zij liepen op een kassa af en maakten duidelijk dat het een overval was. Op dat moment waren ook klanten aanwezig in de winkel. De overvallers vertrokken met de buit en verdwenen in onbekende richting, mogelijk op een scooter.

Een politiehelikopter hing lange tijd boven Veenendaal om mee te zoeken naar de voortvluchtige overvallers. Rond 21.50 uur verliet de helikopter Veenendaal en ging hij terug naar Amsterdam.

Voor het onderzoek komt de recherche graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van het voorval of die de mannen hebben zien vluchten. Hebt u iets gezien? Of heeft u informatie over de dader? Neem dan contact op met de politie via 0900–8844. Anoniem melden kan bij M. via 0800–7000 of www.meldmisdaad.nl.

Kaart