Verdachte aangehouden na schietpartij in Veenendaal

Gepubliceerd: Maandag 2 December 2019 18:31
Laatst bijgewerkt: Maandag 2 December 2019 18:38

VEENENDAAL - In Veenendaal heeft maandagmiddag een schietincident plaatsgevonden. Daarbij raakte één persoon gewond. Inmiddels is ook een verdachte aangehouden, een 52-jarige man uit Veenendaal. De aanhouding heeft plaatsgevonden in de wijk Petenbos, op de Faunalaan ter hoogte van de Eekhoornlaan. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij het schietincident.

De hulpdiensten werden maandagmiddag opgeroepen naar de Rondweg-Oost, ter hoogte van het Esso tankstation, in verband met een schietincident. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd, maar die kwam uiteindelijk niet ter plaatse. Agenten gingen in kogelwerende vesten ter plaatse en de politiehelikopter maakt overzichtsfoto's boven het gebied. Vanwege het schietincident werd het station afgesloten, wat leidde tot veel en langzaam rijdend verkeer op de N233.

Halverwege de middag werd duidelijk dat het schietincident niet heeft plaats gevonden op de Rondweg-Oost maar op de hoek van de Cuneraweg en de Brinkersteeg. Het slachtoffer bevond zich op de Rondweg-Oost toen de melding kwam. Daarom heeft de politie een tweede plaats delict (PD) ingericht, bij de Brinkersteeg. Daar is een gebied afgezet vanaf de Cuneraweg tot aan de kruising met de Prattenburglaan en de Jac. P. Thijsselaan. Daar doet de politie forensisch onderzoek.

Verderop in de wijk Petenbos werd de 52-jarige verdachte aangehouden. Hij kon door agenten met getrokken wapens in de boeien geslagen worden, nog voordat het arrestatieteam van de politie ter plaatse was. De politie heeft hierbij ook een auto in beslag genomen, die is meegenomen voor verder onderzoek.


Kaart