Laatste nieuwbericht:

Veiligheidsdag Veenendaal

Gepubliceerd: Woensdag 23 Mei 2018 15:42
Laatst bijgewerkt: Woensdag 23 Mei 2018 15:46

VEENENDAAL - Een brand blussen? Een politiehond in actie zien? Wil je ervaren hoe het is om door de rook te lopen? Kijken naar spectaculaire demonstraties van professionele hulpdiensten? Dat en nog veel meer kan op de Veiligheidsdag Veenendaal op zaterdag 26 mei.

Dit evenement wordt door de gemeente met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht (RAVU), de politie en diverse andere veiligheidspartijen georganiseerd. Er is van alles te beleven voor jong en oud. Burgemeester Zoon opent de dag om 10.00 uur met de presentatie van de nieuwe brandweerwagen van Veenendaal.

Het terrein van de brandweerkazerne aan de Industrielaan is op zaterdag 26 mei omgetoverd tot een evenemententerrein waar brandweer, politie, ambulance, Rode Kruis, EHBO-verenigingen, Prorail en andere partijen op het gebied van veiligheid neerstrijken. Er zijn doorlopend spectaculaire demonstraties waarin ook vooral wordt ingegaan op de samenwerking tussen de hulpdiensten! Ook zijn er activiteiten waaraan publiek zelf kan deelnemen om te ervaren wat het werk van hulpverleners inhoudt en zullen er stands zijn waar bezoekers meer te weten komen over wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid te vergroten. Voor de kinderen is er een echt brandweerspringkussen en is er een incidentenstad van Lego nagebouwd! Kortom; genoeg te doen voor jong en oud. Het belooft een spectaculaire dag te worden.

Kaart