Samen voor veilig Veenendaal

Gepubliceerd: Woensdag 10 Oktober 2018 19:16
Laatst bijgewerkt: Woensdag 10 Oktober 2018 19:30

VEENENDAAL - In het kader van “De Week Van De Veiligheid” organiseerde de gemeente Veenendaal samen met hun veiligheidspartners een veiligheidsdag in winkelcentrum De Ellekoot.

Net als voorgaande jarenstaat week 41 in het teken van veiligheid. Met het invallen van de donkere dagen neemt de kans op criminaliteit toe. Door goed voorbereid te zijn en preventieve maatregelen te treffen kunnen we met z’n allen een hoop ellende voorkomen.

Dus ook de kleine criminaliteit kunnen we in de kiem smoren door bijvoorbeeld je fiets aan een vast punt te bevestigen met een goed slot. Bij verdachte situaties goed te observeren en een duidelijk signalement door te geven aan de meldkamer. Zorg voor voldoende verlichting in je tuin en laat goed hang en sluitwerk aanbrengen.

Ook aan de brandveiligheid is veel te doen op preventief gebied. Maak uw droogtrommel regelmatig schoon en zorg dat het schoorsteenkanaal geveegd is en stook alleen met goed hout. Hang rookmelders op strategische plekken en als ze daar al hangen, zorg dat de batterij voldoende capaciteit heeft en test deze regelmatig.

Kaart