Politie Veenendaal haalt slingerende Roemeen van de weg

Gepubliceerd: Zondag 23 September 2018 14:11
Laatst bijgewerkt: Zondag 23 September 2018 14:38

VEENENDAAL - De Veenendaalse politie heeft zaterdagochtend rond 04.00 uur een 29-jarige Roemeen van de weg gehaald. De man reed in een auto zonder verlichting en slingerde over de weg. Bij de Bevrijdingslaan konden agenten hem aanhouden.

Toen agenten een blaastest wilden afnemen liep het fout. De blaastest mislukte en bestuurder begreep er helemaal niets van. De bestuurder had een behoorlijke alcohollucht om zich heen hangen. De bestuurder is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau Veenendaal.

Op het bureau bleek dat de man geen vaste woon-of verblijfplaats heeft. Op het bureau weigerde de verdachte zijn medewerking aan de ademanalyse. Het weigeren van de ademanalyse is een strafbaar feit en een prijzig strafbaar feit. Uiteindelijk is er door een forensisch arts bloed afgenomen. De verdachte is vervolgens ter ontnuchtering ingesloten en later op zaterdag met behulp van een tolk gehoord. Uiteraard is zijn rijbewijs ook ingevorderd en is er een rijverbod uitgereikt. Het OM bepaalt de strafmaat.

Kaart