Overval op Jumbo Petenbos in Veenendaal

Gepubliceerd: Woensdag 17 Februari 2021 22:18
Laatst bijgewerkt: Donderdag 18 Februari 2021 17:08

VEENENDAAL – Woensdagavond rond 20.15 uur heeft er een overval plaatsgevonden bij een Jumbo filiaal aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal.

De verdachte dreigde het aanwezige personeel met een vuurwapengelijkend voorwerp en eiste geld. Met een onbekend bedrag vluchtte de dader en mededader op een zwarte scooter. Een toevallig in de buurt zijnde politieauto kon direct de achtervolging inzetten, maar raakte hen kwijt bij een fietspad in de wijk.

Een alerte agent zag op het station in Veenendaal een jongen staan die paste in het signalement. Deze jongen, 17 jaar uit Utrecht, is in de trein bij Driebergen aangehouden. De politiehelikopter ondersteunde de agenten bij de zoekactie en troffen later op de avond in Veenendaal-West aan de Dijkstraat de vermoedelijk gebruikte scooter van de overval aan. De politie is nog op zoek naar de tweede overvaller. Een getuige heeft gezien dat de overvallers de scooter dumpten naast een fietspad en verder renden richting de Dijkstraat. Op het moment van de overval droegen ze beiden donkere kleding en had hij een capuchon op.

Heeft u informatie over deze overval? Weet u wie de tweede overvaller is? Of misschien heeft u wel camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Kaart