Frontale aanrijding op de N233 bij Rhenen

Gepubliceerd: Vrijdag 8 December 2017 16:46
Laatst bijgewerkt: Vrijdag 8 December 2017 16:48

RHENEN – Vrijdagmiddag omstreeks 13:20 uur heeft er op de N233-Cuneraweg een frontale aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere voertuigen betrokken waren.

De bestuurder van een hoogwerker komende vanuit de richting Veenendaal bemerkte de file voor de stoplichten bij de Achterbergsestraatweg te laat op en week uit voor de laatste stilstaande auto. Hierbij botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto met twee inzittenden. De bestuurder van de hoogwerker en de beide inzittenden van de personenauto raakten daarbij gewond.

Brandweer Rhenen–Achterberg en omstanders verzorgden de eerste hulp samen met de opgeroepen solo-lance. Een ambulance uit regio Gelderland-Zuid en twee Ambulances uit eigen regio kwamen ter plaatse om de gewonden naar het ziekenhuis over te brengen. Bij de aanrijding raakten nog drievoertuigen betrokken die het ongeval niet meer konden ontwijken. De bestuurders hiervan kwamen met de schrik vrij.

De N233 werd volledig afgesloten in verband met de hulpverlening wat de spits-overlast rondom Rhenen al vroeg op gang bracht. Ongevalsspecialisten van de politie hebben onderzoek gedaan. Een bergingsbedrijf heeft de fors beschadigde voertuigen afgevoerd. (Foto's: Peter Kuhl, GrebbeKrant.nl)

Kaart