Laatste nieuwbericht:

Brandstichting bij Albert Heijn in Veenendaal

Gepubliceerd: Zaterdag 2 Juni 2018 05:22
Laatst bijgewerkt: Zaterdag 2 Juni 2018 21:08

VEENENDAAL – Een buitenbrand achter bij het laadperron van de Albert Heijn aan de Tuinstraat, heeft zaterdagochtend voor enorme schade gezorgd.

De brandweer werd rond 02.50 uur door een passant gealarmeerd omdat er plastic kratten, waar brood in word vervoerd, in brand stonden naast de roldeur van het magazijn. De hoge vlammen bereikten daardoor de overkapping van het gebouw. Tijdens het aanrijden werd er opgeschaald en kwam er een tweede brandweervoertuig ter plaatse. Ondertussen was ook het automatisch brandmeldsysteem binnen in werking gegaan waardoor het sprinklersysteem werd geactiveerd.

De buitenenbrand was door het optreden van de brandweer snel onder controle en overslag naar binnen is hierdoor voorkomen. Wel is er een enorme waterschade ontstaan. In de supermarkt zijn diverse plafondplaten door waterdruk naar beneden gevallen. Een gedeelte van de winkel zal daardoor voor de middag niet voor klanten toegankelijk zijn.

Vermoedelijk is de brand veroorzaakt door brandstichting. Als u getuige bent geweest kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.

Kaart