Laatste nieuwbericht:

Brand verwoest bedrijfspand in Rhenen

Gepubliceerd: Woensdag 15 Mei 2019 19:08
Laatst bijgewerkt: Woensdag 15 Mei 2019 19:10

RHENEN - Omstreeks 11:15 uur werd de brandweer van Elst gealarmeerd voor een buitenbrand aan het Tasveld op Remmerden. Als snel werd de brand opgeschaald toen bleek dat de brand was overgeslagen naar een bedrijfspand.

Brandweervoertuigen uit onder andere Elst, Rhenen, Veenendaal en Woudenberg werden naar Remmerden gedirigeerd. Eén van de aanwezigen in het pand wilde het vuur nog met water bestrijden en heeft daarbij ernstig veel rook ingeademd. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht.

De brandweer had grote moeite met de bestrijding van de brand. Er werd zelfs een zogenaamde “Cobra blussing” uitgevoerd. Met zeer hoge druk is men in staat om een gat door steen en plaatmateriaal te spuiten zodat er ook op moeilijk bereikbare plaatsen geblust kan worden. Deze blussing is momenteel in ontwikkeling. Ondanks de ongekende inzet was het vuur moeilijk onder controle te krijgen.

In verband met “groot watertransport” vanaf de Neder Rijn is de N225 enkel uren afgesloten geweest voor alle verkeer. Het bedrijfspand moet als verloren worden beschouwd. (Foto's: Peter Kuhl)

Kaart