Bestuurder overleden na een eenzijdige aanrijding in Overberg

Gepubliceerd: Vrijdag 28 September 2018 00:12
Laatst bijgewerkt: Zaterdag 29 September 2018 23:38

OVERBERG – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Haarweg, is de bestuurder van het betrokken voertuig ernstig gewond geraakt.

Door een nog onbekende reden is de bestuurder de macht over het voertuig verloren en met hoge snelheid tegen een boom tot stilstand gekomen. Door de harde klap vloog het motorblok uit de auto en kwam enkele meters achter de auto terecht. Ook de bestuurder zelf was uit de auto geslingerd en onder het voertuig terecht gekomen. Ter plaatse gekomen brandweerlieden werden gealarmeerd voor een beknelling maar zijn daar uiteindelijk niet voor ingezet. Wel zorgde zij voor de afzetting en een verlicht werkgebied. Een traumateam kwam met de traumahelikopter ter plaatse om het aanwezige ambulancepersoneel te assisteren.

Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd werd deze in zorgwekkende toestand en onder begeleiding van een trauma-arts met een ambulance naar het UMC ziekenhuis in Utrecht gebracht. Vrijdagmorgen werd bekend dat de 34- jarige bestuurder uit Amerongen aan zijn verwondingen is overleden. We wensen iedereen veel sterkte toe.

Verkeersspecialisten hebben op de plek van het ongeval een sporenonderzoek uitgevoerd en het tactisch verkeersteam doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Kaart