Autodief Veenendaal aangehouden na wilde achtervolging

Gepubliceerd: Vrijdag 21 December 2018 12:25
Laatst bijgewerkt: Vrijdag 21 December 2018 12:25

VEENENDAAL - Bij een sportschool in Veenendaal werd donderdagavond een auto gestolen. Even na middernacht zag een agent de gestolen auto rijden op de A12, maar de bestuurder negeerde het stopteken en een achtervolging richting de Duitse grens volgde.

In eerste instantie leek de bestuurder te gehoorzamen aan het stopteken, maar toch ging hij er met hoge snelheid vandoor. ,,Langs de hele A12 werden politieauto's gepositioneerd, maar met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur was het te gevaarlijk om de auto geforceerd tot stoppen te dwingen", vertelt de politie. Omdat de auto de Duitse grens leek te gaan oversteken, werden ook agenten in Duitsland ingeschakeld bij de achtervolging. Vlak voor de grens minderde de auto uiteindelijk vaart en kon de auto worden gestopt.

De bestuurder van de auto werd meteen aangehouden. Hij zit vast op verdenking van de diefstal van de auto. Daarnaast zal de 22-jarige man uit Wageningen, die volgens de politie geen rijbewijs heeft, zich moeten verantwoorden voor zijn gevaarlijke rijgedrag.

Kaart