Alcoholcontrole in Renswoude en Veenendaal

Gepubliceerd: Zaterdag 13 April 2019 10:25
Laatst bijgewerkt: Zaterdag 13 April 2019 10:26

RENSWOUDE/VEENENDAAL – Vrijdag 12 april werd er in Renswoude en op diverse locaties in Veenendaal tussen 16.30 uur en 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden.

In Renswoude werd bij de rotonde ter hoogte van Dorpsstraat en de Arnhemseweg 343 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.

In Veenendaal werd op drie locaties de controle gehouden. Dit gebeurde bij de Schutterij, op Rondweg-Oost en bij de Voorpoort. Hierbij werden er in het totaal 797 bestuurders onderworpen aan een alcoholtest.

Tijdens de controles zijn vijf personen aangehouden voor het rijden onder invloed, waarvan eentje onder invloed van drugs. Verder werden er overtredingen geconstateerd aan voertuigen. Bijvoorbeeld een lekke uitlaat, het voeren van blauwe verlichting en een defecte losbreekreminrichting van een aanhanger.

Twee bestuurders dienen hun voertuig opnieuw te laten keuren. Zij kregen een WOK status (Wacht Op Keuren) op hun voertuig opgelegd. Dit houd in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en hij herkeurd moet worden.

Kaart